Regulament Bursa-Transporturi

Regulament Bursa-Transporturi.Com Actualizat 13 Februarie 2017I. Date generale Bursa-transporturi

1. Bursa-transporturi.com. Este aplicatia informatica gazduita la adresa Internet www.bursa- transporturi.com precum si la alte adrese de Internet aflate in proprietatea SC Burse Online SRL Bursa-transporturi este destinata operatorilor si utilizatorilor de servicii de transport rutier de marfa, faciliteaza intilnirea cererii cu oferta.
2. Membru. Este persoana juridica (denumita si compania) care in urma inscrierii in Bursa-transporturi, beneficiaza de serviciile Bursei, prin operarea acesteia de catre prepusii sai persoane fizice: salariati, colaboratori, etc. O companie nu se poate inscrie multiplu in Bursa-transporturi. Compania - membru al Bursei, ramane activa si, pe cale de consecinta, mentionata in lista membrilor Bursa-transporturi. Persoana care nu beneficieaza de serviciile Bursa-transporturi nu este considerat membru .
3. Utilizator al Bursei sau Cont. Este persoana fizica, salariat, colaborator, etc al companiei membru al Bursei, care avand un username si o parola, foloseste in numele si in folosul doar al companiei al carei prepus este, aplicatia Bursa-Transporturi. Un cont poate deschide sesiuni simultane multiple pe aplicatie.
4. Administratia Bursei sau Administratia. Este echipa care administreaza aplicatia. Administratia vegheaza la buna functionare din punct de vedere tehnic a aplicatiei informatice si la respectarea regulilor de mai jos de catre Membrii Bursei si utilizatorii sai.
5. Politica de confidentialitate. Contine un set de reguli pentru protectia datelor personale. Este disponibila la adresa http://bursa-transporturi.com/confidentialitate.php si face parte din acest Regulament.

II. Regulament Bursa-transporturi

1. Siguranta tranzactiilor. Cu toate ca tranzactiile doar se initiaza pe Bursa, ele incheindu-se intre parti fara informarea sau participarea Bursei, Administratia este preocupata sa ofere un nivel de siguranta cat mai ridicat, limitand posibilitatile de frauda tipice sistemelor bazate pe comunicare electronica intre interlocutori aflati la distanta.
- activitatea fiecarui utilizator pe paginile Bursa-transporturi este inregistrata si jurnalul tuturor operatiilor este stocat electronic iar daca este necesar poate fi pus la dispozitia oricarei entitati legale si interesate.
- stimuleaza utilizatorii Bursei sa raporteze tentativele de frauda.
2. Renuntarea la calitatea de membru este posibila oricand ulterior inscrierii, cu conditia sa nu fi produs incidente sau sa i se fi retras calitatea conform regulamentului, caz in care compania ramane mentionata in lista membrilor.
3. Descrierea companiei - membru Bursa. Din motive de securitate a tranzactiilor si de inlesnire a contactelor intre membrii Bursa-transporturi, orice companie, indiferent de anvergura sa, are obligatia sa declare la inscriere:
- atribute legale: cod de identificare fiscala, numar de ordine la Registrul Comertului, adresa sediului social, administratorii.
- lista locatiilor companiei de unde salariatul/salariatii companiei opereaza Bursa-transporturi (puncte de lucru, birouri, etc), cu adresa postala, telefon, fax, etc.; inclusiv in situatia des intalnita in care compania de talie foarte mica opereaza din chiar sediul sau social; in acest caz adresa sediului social coincide cu adresa singurului birou al companiei.
- cel putin o persoana de contact per fiecare locatie.
4. Definirea unei persoane de contact ca utilizator al aplicatiei. Dintre persoanele de contact mentionate in locatiile companiei, se definesc utilizatorii aplicatiei. Primul utilizator al companiei este cel ce a inscris compania in Bursa.
5. Accesul la Bursa-transporturi si serviciile Bursa-transporturi.Accesul se face prin inregistrare companie gratuit, cand compania isi activeaza contul , utilizatorul primeste drept de acces pe durata nelimitata.
6. Profilul companiei si utilizatorilor. Fara un profil complet , compania risca sa fie invizibila cu valentele sale in lista membrilor. Astfel:
a. se pot declara licente de transport si de intermediere; existenta acestora conteaza pozitiv la evaluarea facuta de parteneri;
b. scurta descriere a companiei: relatii transport, specializari in diverse servicii, etc - rubrica scanata de motorul de cautare al Bursei;
- la nivelul locatiilor (in care functioneaza compania):
c. tip de locatie: punct de lucru, birou, depozit, etc.
d. comunicatie: telefoane de birou, fax-uri, adrese de mail de office;
e. atribute locatie: descriere flota asignata locatiei, descriere a eventualelor capacitati de depozitare si a activitatilor;
f. lista persoanelor de contact din locatie: pozitie, functie, limbi straine accesibile, telefon mobil, mail, etc.
7. Frauda. Se defineste ca o activitate desfasurata in Bursa in scopul atragerii de foloase necuvenite, sau in scopul inselarii celorlalti membri ai bursei. Din toate posibilele forme de frauda, cele mai severe sunt:
- tentativa sau fapta de intermediere a serviciului de transport prin care vinzarea serviciului se face la un pret inferior cumpararii sale;
- tentativa sau fapta de substituire de identitate la preluarea incarcaturii.
8. Raspunderea membrilor. Indiferent de numarul de utilizatori, raspunderea membrului Bursa- transporturi ca persoana juridica este unica pentru toti utilizatorii.Cea mai importanta raspundere a membrilor este angajata in intarzierile de plata, incidentele de plata si de transport si atrag raspunderea companiei-membru al Bursei, si nu a contului care a publicat marfa.Autorul incidentului este compania, nu utilizatorul companiei.
9. Raspunderea utilizatorilor. Este raspunderea personala a presupusilor membru companie Bursa.
Raspunderea persolana a utilizatorilor se angajeaza in continutul oricaror postari pe paginile bursei, in respectarea contextului si a destinatiei paginilor. Raspunderea utilizatorilor este distincta de raspunderea membrilor Bursei pentru care acestia opereaza Bursa. Totusi in unele situatii raspunderea utilizatorului poate atrage raspunderea companiei la care lucreaza.
10. Raspunderea Administratiei.
- mentinerea in functiune a servicilui pe intreaga durata.
- in nicio imprejurare raspunderea Administratiei nu va putea fi atrasa sau invocata in raport cu datele sau informatiile publicate de catre utilizatorii Bursei.
11. Limbajul. In postarile pe paginile Bursei , este interzisa utilizarea unui limbaj vulgar sau ofensator.
12. Comunicarea Administratiei cu utilizatorii Bursa. Se face in mod uzual prin mesaje e-mail, si numai in mod exceptional telefonic.

III. Termeni si conditii Bursa-Transporturi.

1. Intarziere de plata declarata in Bursa-Transporturi. Este factura /creanta reprezentand contravaloarea unor servicii de transport rutier neachitata in primele 15 de zile de la scadenta.
Termenul de perimare al unei intarzieri de plata stinse este de 6 luni de la scadenta.
2. Incident de plata declarat in Bursa-Transporturi. Este intarzierea de plata care depaseste 15 de zile de la scadenta , neperimata din punct de vedere juridic in momentul declararii. Termenul de perimare al unui incident de plata stins este de 3 ani. Incidentele de plata nestinse nu se perimeaza.
3. Incident major de plata declarat in Bursa-Transporturi. Un BO/CEC emis in favoarea declarantului refuzat de banca si neperimat juridic, situatia in care nu conteaza nici valoarea nici scadenta, ci doar faptul ca promisiunea de plata nu a fost onorata.Nu se perimeaza.
4. Incident de transport declarat in Bursa-Transporturi. Este o situatie neprofesionista produsa de transportator, de expeditorul sau destinatarul marfii, impotriva prevederilor contractuale dintre parti. Termenul de perimare este de 6 luni de la declarare.
5. Declararea incidentului. Este membrul Bursa in numele carui unul din utilizatorii sai a declarat un incident de plata/transport.
6. Declaranta incidentului. Este compania membru Bursa care a produs un incident de plata/transport.
7. Preturi.Modalitati de plata
- Preturile pentru Servicii sunt afisate pe Site inainte de momentul achizitiei lor. In cazul in care plata a fost efectuata, anuntul va fi promovat sau afisat.
- Plata se poate face prin trimiterea unui SMS cu suprataxa, card online sau prin transfer bancar.
- Datele necesare efectuarii platii prin SMS vor fi furnizate Utilizatorului dupa completarea si salvarea formularului de creare a unui Anunt. SMS-urile care vor contine alte date decat cele specificate expres de catre Furnizor in vederea efectuarii platii nu vor duce la promovarea sau afisarea Anuntului deoarece nu pot fi prelucrate de catre Furnizor, astfel incat se va considera in mod automat ca Utilizatorul nu a achitat pretul publicarii Anuntului conform Termenilor si Conditiilor. Utilizatorul nu va putea solicita Furnizorului rambursarea oricaror sume achitate prin SMS in cazul in care plata publicarii Anuntului nu a putut fi confirmata Furnizorului datorita unei culpe din partea Utilizatorului in introducerea elementelor de identificare a platii si transmiterea SMS-ului de plata conform instructiunilor Furnizorului.
- Pentru plata prin card de credit/debit, este necesara completarea din partea Utilizatorului a unui formular cu datele despre acesta. Formularul si toate informatiile relevante pentru comanda sunt date de www.mobilpay.ro , furnizorul de servicii de plata prin card online, in pagina web catre care va fi redirectionat Utilizatorul.
- Card-urile de debit/credit acceptate sunt: Visa, Visa Electron, Mastercard/Eurocard, Maestro, inclusiv cardurile virtuale Visa sau MasterCard.
- Platiile efectuate prin card de debit/credit sau sms sunt procesate prin platforma celor de la www.mobilpay.ro. Pentru problemele privind procesarea platiilor cu card de debit/credit sau sms va rugam sa va adresati partenerilor nostri de la www.mobilpay.ro ( Fie prin email la suport@mobilpay.ro sau telefonic la numarul 021-527-77-27)
- Plata prin transfer bancar se va efectua conform instructiuniilor primite dupa selectarea metodei de plata "Transfer Bancar".
- Plata pentru serviciul de Promovare al Anuntului pe Website se realizeaza astfel:
a. Daca metoda de plata selectata este online, prin card bancar: in RON, la cursul BNR afisat in pagina de plata a procesatorului de plati mobilpay.
b. Daca metoda de plata este prin SMS, prin cartela PrePay: plata se retine din creditul in EUR disponibil in contul cartelei.
c. Daca metoda de plata este prin SMS, prin abonament telefonic: plata va fi afisata in RON pe urmatoarea factura de plata catre operatorul de telefonie mobila (Orange, Vodafone, Telekom), la cursul de schimb specificat de acesta.
8. Promovarea Anunturilor. Orice Anunt publicat pe Website direct de catre Utilizator poate fi promovat conform articolelor 8.2 si 8.3. Tipul de promovare este promovarea pe prima pagina a Website-ului.
- Promovarea pe prima pagina a Website-ului. Acest tip de promovare este disponibil pentru urmatoarele perioade de timp: 3 si 7 zile.
- Promovarea in lista de anunturi consta in:
a. evidentiere sa in lista, cu alta culoare fata de celelalte Anunturi;
b. includerea Anuntului in galeria de Anunturi promovate. Datorita faptului ca numarul de anunturi promovate la un moment dat poate depasi numarul de pozitii disponibile (si anume 5), alocarea se va face pe baza unui algoritm care afiseaza anunturile aleatoriu la fiecare incarcare a paginii astfel incat fiecare anunt promovat sa beneficieze de acelasi avantaj (numar de afisari);
c. Promovarea, atat in lista de anunturi cat si pe prima pagina, este valabila pentru un singur Anunt. Zilele ramase nu se reporteaza si nu pot fi utilizate pentru promovarea unui produs diferit. Utilzatorii pot achizitiona concomitent cele doua tipuri de promovare (in lista de anunturi si pe prima pagina) pentru acelasi anunt.
d. Facturile Fiscale vor fii emise o data pe luna in data de 5 ale fiecarei luni (daca este zi lucratoare in caz contrar vor fi emise in prima zi lucratoare dupa data de 5). Facturile vor fi emise pentru luna anterioare.